Over de therapeut

 Bewust Beter Voor Je lijf - Kies voor Jezelf

Wie ik ben en mijn visie

 

Mijn naam is Marianne Timmermans. Sinds 1989  ben ik me steeds blijven ontwikkelen: van fysiotherapeut, manueeltherapeut, oedeemtherapeut, naar psychodynamisch therapeut (opleiding psychodynamica in Scherpenzeel). Daarnaast ben ik ook ervaringsdeskundige bij pijn. Mijn motto is; "Leren leven".

Naast coaching in mijn fysiotherapiepraktijk in Veghel werk ik vooral met mensen met (chronische) pijn en help ik mensen bij het veranderen van hun leefstijl. Zie de website: www.fysiotherapietimmermans.nl.

 

Ik werk graag met mensen die door hun (pijn)klachten vastlopen in hun dagelijkse leven, mensen die zich belemmerd voelen in hun doen en laten. Wat is er mooier dan het helpen van mensen, een luisterend oor bieden en mensen (weer) in beweging krijgen?

 

Mijn ervaring is dat mensen hun lichaam vaak als werktuig ofwel als instrument gebruiken en door blijven gaan omdat het moet,  op wilskracht en omdat ze het gewend zijn. Ze weten niet meer wat hun grenzen zijn of ze voelen niet meer wat ze zelf willen; het mist aan afstemming op wat ze kunnen. Als het (tijdelijk) verandert en u wordt geconfronteerd met: “niet meer kunnen” of met ziek zijn, dan is dit slikken en kan dit veel veranderingen teweegbrengen. Hoe gaat u om met dit “verlies van kunnen” en als het niet meer vanzelfsprekend is om alles te kunnen doen.

 

Als therapeut leer ik mensen dat gezond bestaat uit zes pijlers: je lijf, je mentaal welbevinden, zingeving, je kwaliteit van leven, meedoen en je dagelijks functioneren (sociaal). Ook uw financiele omstandigheid hoort hierbij. Ik werk graag met de aanpak van gezondheid op een positieve manier. U met uw lijf zijn één en uw lichaam geeft zijn grenzen aan. Ik wil u uitnodigen om nu voor u zelf een van de volgende vragen te beantwoorden: “Wat wil ik? Wat heb ik nodig? Wat zijn mijn behoeften op dit moment? Waar leef ik voor?”  En? Wat zijn uw antwoorden? Wat is uw prioriteit?

 

Op het moment dat uw werktuig hapert zijn er keuzes (nodig) om te herstellen. Ik help u professioneel met het inzichtelijk maken van mogelijke keuzes zoals: “Kan ik doorgaan met mijn werk of is er meer rust nodig?” of “Welke oefeningen zijn geschikt om te doen?”  "Welke dimensies verdienen de aandacht op dit moment?" U kunt ook terecht met andere vragen of problemen waar u elke keer weer tegen aan loopt in vele dagelijkse situaties en hier bij begeleid wilt worden. Dit is wat ik graag doe en ik help u Bewust Beter!

 

Met mijn achtergrond als fysiotherapeut en manueeltherapeut is mijn kennis over het lichaam en beweging een extra kwaliteit en zal ik die methode inzetten die voor u als persoon het meest geschikt is. Het mag duidelijk zijn dat als u kiest voor psychodynamische therapie u wordt behandeld met psychodynamische therapie. Indien fysiotherapie zinvol is, krijgt u van mij het advies voor fysiotherapie.

 

Ik wil u hartelijk uitnodigen om te informeren of om een afspraak te maken en gun u zelf een nieuwe energieke stroom!

 

 

Contact

 

Nieuwsgierig geworden

en wilt u informatie?

Een afspraak maken

kan natuurlijk ook:

 

Bel:06-335 931 35

 

Mail: info@bewustbetervoorjelijf.nl

 

 Om een behandeling niet te hoeven onderbreken vraag ik u om 

uw naam en telefoonnummer in te spreken en  het  tijdstip waarop

u teruggebeld wilt worden.

 

 

 

De  praktijk is aangesloten bij de VBAG, lidnummer:  21604004, Kvk: 172 53 718

Praktijk Bewust Beter Voor Je Lijf

Kies voor u zelf!


Psychodynamische Therapie

word (weer) je zelf!

Terug naar jouw natuur

     Waarheid of niet?

     Helpt onderstaande gedachte u

     en word u blij van deze gedachte?

     Of niet? Voel maar....


  • Ik ben lastig als ik iemand om hulp vraag
  • Ik voel me als een rots in de branding: groot en sterk
  • Ik ben zo hard als steen
  • Elke dag geef ik mezelf minstens drie keer per dag een schouderklopje en ben ik trots op mezelf
  • Ik voel me zwak als ik niet voor mijn gezin kan zorgen


Overtuigingen

Uitspraken

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Lees meer
Accepteren